Kulturni Centar Vršac

Novi-logo-Baner-KC
Slajd30
Novi-logo-Baner-KC
Slajd30

„Вршачка културна ризница“/ Представa „Лака лова“

Objavljeno u: Predstave
Ponedeljak, 29 April 2024 18:00

Dodatne informacije

  • Datum: Ponedeljak, 29 April 2024
  • Vreme: 18:00
  • Mesto: Kongresna dvorana

Културни центар Вршац у сарадњи са Удружењем „Креативна комуна“ из Вршца, у циљу промоције пројекта „Вршачка културна ризница“ као резултата међунационалне толеранције и сарадње, организује дводневну манифестацију

која ће обухватити изведбу представе „Лака лова“ и Дане литерарног стваралаштва младих на језицима националних мањина, националних заједница. Покровитељи манифестације су Град Вршац и Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог Републике Србије.

 

Први део манифестације ће се одржати 29. априла, од 18 часова, у Конгресној дворани Центра Миленијум. Публика ће имати прилику да погледа изведбу позоришне представе „Лака лова“ румунског аматерског позоришта из Алибунара. Представа је рађена по тексту Реја Кунија, а режију потписује Овидиу Броштеан. У представи играју: Сена Влајковић као Џејн, Дарко Чекеревац као Хенри, Андрееа Бораћ као наредница Девенпорт, Овидиу Броштеан као Бил (таксиста), Данијела Броштеан као Бети, Ремус Берлован као Вик и Драгиша Бањац као наредник Слејтер.

 

Дани литерарног стваралаштва младих на језицима националних заједница-националних мањина, обухватају представљање победника литерарног конкурса, промоцију књиге и културно-уметнички програм и биће организовани средином маја. Програм ће обухватити доделу награда и промоцију прве вишејезичне збирке песама и кратких прозних дела младих неафирмисаних аутора, различитих старосних категорија на румунском, мађарском, чешком, словеначком, македонском и руском језику са преводима на српски (издавач је НИУ „Либертатеа“ из Панчева). Ова збирка је јединствена у нашој земљи, због богатства различитости језика на којима је написана и биће промовисана у присуству високих представника Националних савета, представника амбасада и удружења народа чији су учесници део овог пројекта.

Vi ste ovde: Home
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar