Kulturni Centar Vršac

Novi-logo-Baner-KC
Slajd30
Novi-logo-Baner-KC
Slajd30

Промоција песничке књиге „Post skriptum ОГЛЕДАЛО БИТИ“ Верице Предa ПреВерe

Utorak, 07 Maj 2024 19:00

Dodatne informacije

  • Datum: Utorak, 07 Maj 2024
  • Vreme: 19:00
  • Mesto: Studio Centra Millennium

Након успешне промоције песничке књиге „Post skriptum ОГЛЕДАЛО БИТИ“ Верице Преда ПреВере,

на Међународном сајму књига у Београду и Салону књига у Новом Саду, на штанду Покрајинског секретеријата за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама, НИУ „Libertatea“ Панчево, као издавач, у сарадњи са Културним центром Вршац, приређује промоцију истоимене књиге у Вршцу. Промоција ће бити одржана у уторак 7. маја од 19 часова у Студију Центра Миленијум.

 

ПреВера је надахнуће за ову збирку пронашла у делима Васка Попе и Никите Станескуа који су и њена инспирација.
У поетском перформансу учествују Дарие Доклеан, млади глумац из Темишвара и ПреВера. О ауторкином духу експериментализма и полетној, рефлексивно метафизичкој поезији, оригиналној и савршено усклађеној структури песме, говориће др Виктор Радун Теон, књижевник и футуролог, универзитетски професор из Новог Сада.
Музичку подршку поетском перформансу пружиће „Радионица звука“, коју чине Дејан Марковић, Ненад Спремо и Светислав Вишацки, заједно са балеринама из Акро денс клуба „Супер Стар“ на челу са кореографом Александром Иванов Мркаја.
Модератор ове промоције биће књижевница и директор НИП „Libertatea“ из Панчева, Маријана Стратулат.

 

Биографија ауторке
Верица Преда ПреВера - књижевница, чланица Удружења књижевника Србије, Друштва књижевника Војводине, Асоцијације писаца „БАЛКАНСКИ КРУГ“ са седиштем у Скопљу и Светске организације - Fondacija песника са седишем у Индији, за Европу-Грчка. Jедан од оснивача и председница Вршачке Афирмације Уметника АРС (ВАУ АРС). Иницијатор НиноДраг заједничарења - пројекта за младе и уметничког интернет радија НиноДраг радио. Води Креативну глумионицу за децу „Смехуљци“. Остварила се као учесник бројних перформанса, организатор трибина, водитељ програма, радио и видео емисија, затим и као дизајнер дигиталног уметничког садржаја, сценариста и косценариста, извођач више перформанса и дечјих представа и мјузикла, аутор дечјих сонгова и сонгова за одрасле. Учесник је бројних уметничких догађаја, песничких манифестација, фестивала, колонија у Србији и региону. Аутор радио емисије „ШОЉИЦА (САМО)РАЗГОВОРА. Угостила је бројне међународно признате уметнике. Пише поезију, кратке приче и хаику поезију, афоризме. Награђивана. Превођена. Објављивана у зборницима, књижевним новинама и часописима и антологијама у Србији и региону. Уредник издања у оквиру ВАУ АРС-а. Учесник песничких манифестација у Србији, Македонији, Хрватској Републици Српској, БиХ и Румунији. Превођена на енглески, румунски, словеначки, мађарски, пољски, ромски, немачки, руски, француски, македонски, бугарски...Бави се хуманитарним радом.

 

„Загонетна попут њеног псеудонима, ПреВера, помало је сликар реалности и сањар попут Жака Превера, своје писање изједначава са битисањем с местом боравка сневача и записивача отисака утисака и (не)приметних слика”.
Радомир Мићуновић, књижевник, новинар, књижевни критичар.

Vi ste ovde: Home
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar