Kulturni Centar Vršac

Novi-logo-Baner-KC
Slajd30
Novi-logo-Baner-KC
Slajd30

Хуманитарна плесна представа „На прстима кроз време“

Objavljeno u: Predstave
Sreda, 22 Maj 2024 18:00

Dodatne informacije

  • Datum: Sreda, 22 Maj 2024
  • Vreme: 18:00
  • Mesto: Kongresna dvorana

У сарадњи Балетске школе „Димитрије Парлић“ и Културног центра Вршац, у среду, 22. маја, од 18 сати у Конгресној дворани Центра Миленијум биће играна плесна представа „На прстима кроз време“.


Ова узбудљива представа откриће вам тајне и приче о настанку најпознатијих плесова. Од древних ритуала до модерних трендова, провеше вас кроз временску линију плесних иновација. Припремите се за невероватно путовање кроз историју, испричано кроз плесне кораке и страствене изведбе. Откријте како су плесови обликовали културе и историју, и како се њихова прича и данас исписује на плесним подијумима широм света.

 

Улаз на представу се не наплаћује већ се новац, којим би се платила карта, може донирати на улазу у кутију која ће бити намењена за то. Сав прикупљен новац иде у хуманитарне сврхе за лечење Ђукић Стефана, Вршчанина коме је потребна здравствена помоћ.

 

Балетска школа "Димитрије Парлић" има богату историју и значајан допринос балетској сцени Србије. Основана 1979. године, као нижа балетска школа, званично је постала самостална 1995. године. Са својим седиштем у Панчеву, ова школа је постала позната по високом стандарду обуке и припреми младих талената за професионалну каријеру у балету.
Недавно, школа је проширила свој утицај отварањем одељења у Вршцу. Ово отварање омогућило је деци из Вршца и околине да се школују у балету и добију диплому основне балетске школе. Припремно одељење, намењено узрасту од 6 до 9 година, пружа млађим талентима основне балетске вештине и припрема их за даље школовање. Основна школа, за узраст од 10 до 12 година, у своје четири године трајања продубљује технике балета и развија уметничке таленте.
Оно што је посебно важно јесте да је школовање у Балетској школи "Димитрије Парлић" бесплатно и усклађено са редовном наставом у основној школи. Ово омогућава деци да се развијају не само као играчи, већ и као ученици који балансирају између уметности и образовања.

 

balet plakat

Vi ste ovde: Home
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar