Kulturni Centar Vršac

Novi-logo-Baner-KC
Slajd30
Novi-logo-Baner-KC
Slajd30

Kњижевно вече Јадранке Ћулум „На длану песма“

Utorak, 04 Juni 2024 19:00

Dodatne informacije

  • Datum: Utorak, 04 Juni 2024
  • Vreme: 19:00
  • Mesto: Kreativa

У уторак, 4. јуна од 19 часова, у сали Креатива на петом спрату пословне куле Центра Миленијум, у организацији Културног центра Вршац одржаће се књижевно вече Јадранке Ћулум под називом „На длану песма“.

Ауторка ће представити поезију из својих ранијих збирки, а вече ће употпунити музичка пратња и солисти Анђелија Стојановић и Дарко Ристески. Учесници програма биће и деца из основних и средњих школа.

 

Биографија:
Јадранка Ћулум рођена је у Кључу 28.04.1965. где је завршила основну и средњу школу. Студирала је и дипломирала на Филозофском факултету у Сарајеву.
Објављивала је у многим листовима и часописима. Заступљена је у Антологији савремене књижевности за децу. Сарадница је најпопуларнијег часописа за младе „Витез“, учесница „Београдског фестивала писаца за децу“, „Витезево пролеће“ и многих других фестивала широм земље.
Препевала је две збирке песама мађарског песника Арона Гала. Објавила је збирке песама; „Корак до сна“, „Између времена“, „На длану песма“, „Карта за снове“, „Презрело јутро“, „Иза будућности“, „Душа молитвена“, „Кошава“, „Додир равнице“ и „Нешто нас веже“, аутобиографску збирку „Босонога принцеза“, збирку кратких прича „Аутобуске приче“ и монодраму „Женске тајне“.
Добитница је бројних признања и награда; „Вукови ластари“, „Вршачко перо“, „Витезова Повеља за посебан допринос улепшавања света детета“, „Слова на песку“, „Пријатељи дијаспоре“, „Мајсторско перо“ и др. Први је вршачки аутор, после Стерије, који је своје књижевно дело поставио на сцену, јер су „Женске тајне“ на сталном репертоару Вршачког позоришта.
Јадранкине песме преведене су на бројне језике, а већина песама је компонована и јавно се изводе.
Писац је рецензија, покретач Фестивала дечје поезије у Вршцу и учесник бројних културних догађаја у земљи и ван ње.
Чланица је Удружења књижевника Србије, Удружења књижевника Републике Српске, Матице српске, СКОР-а, Вршачког књижевног клуба и многих других удружења.
Живи и ради у Вршцу као професор српског језика и књижевности.

Vi ste ovde: Home
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar