Kulturni Centar Vršac

Novi-logo-Baner-KC
Slajd30
Novi-logo-Baner-KC
Slajd30

Potvrđen datum održavanja ovogodišnjeg MFF „Vršački venac“

Objavljeno u: Vesti iz kulture
Sreda, 22 Februar 2023 11:16

U Kulturom centru Vršac održan je radni sastanak između predstavnika međunarodnih folklornih festivala Banje Herkulane, Temišvara i Vršca.


Sasatanku su, sa rumunske strane, prisustvovali direktorka Kulturnog centra Temišvara Kamelia Fetuca umetnički direktor temišvarskog „Festivala srca“ Ciprian David, umetnička direktorka odeljenja za folklor Kulturnog centra Temišvara Maria Topćov, te predstavnik Kulturnog centra okruga Karaš Severin kao organizatora festivala „Herkules“ iz Banje Herkulane. Vršački festival predstavljali su dr Trajan Kačina, član Gradskog veća za kulturu te direktor i predstavnici Kulturnog centra Vršac Davor Stojković , Zoran Đekić i Marinel Petrika.

 

Povod sastanka bila je razmena inostranih folklornih ansambala između međunarodnih festivala folklora koji će ovog leta biti održani u Banji Herkulani, Temišvaru i Vršcu. Prema onome što se moglo čuti i ovogodišnji festivali ponudiće svojoj publici bogat i raznovrstan program koji će obuhvatiti nastupe atraktivnih folklornih ansambala iz svih krajeva sveta.

 

Na sastanku je potvrđeno da će ovogodišnji 24. po redu MFF „Vršački venac“ biti održan od 11. do 13. jula, a na njemu će nastupiti ansambli iz Perua, Kostarike, Gruzije, Moldavije, Bugarske i Rumunije, nekoliko ansambala iz Srbije i folklorni ansambli predstavnici grada domaćina.

 

Spisak ansambala nije konačan i biće zvanično objavljen nakon sastanka predstavnika vršačkog sa predstavnicima niškog i bugarskog festivala.

 

venac 31

Vi ste ovde: Home Potvrđen datum održavanja ovogodišnjeg MFF „Vršački venac“
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar