Projekcija filma "Čavela" - Slobodna zona 2018

Objavljeno u: Filmske projekcije
Utorak, 15 Maj 2018 19:00

Tokom druge večeri filmske revije "Slobodna zona 2018" koja se održava u bioskopu KC-a,  biće prikazan dokumentarni film "Čavela". 

 Čavela (dok.)

Reditelj: Catherine Gund, Daresha Kyi
Zemlja: USA
Godina: 2017
Trajanje: 93’
Jezik: španski, engleski
Uloge: Pedro Almodóvar, Elena Benarroch, Miguel Bosé

Producija: Aubin Pictures
Distribucija: Latido Films
Website: www.chavelavargasfilm.com
_____________________________

Gost selektor predstavlja
Međunarodna selekcija
Ženska linija

Sinopsis
Uz pomoć svoje lirske strukture, Čavela pruža gledaocima nadahnjujuće i intelektualno izazovno putovanje kroz život inovativne umetnice Čavele Vargas prožet ikonoklazmom. Fokusirajući se na intervju snimljen 20 godina pre njene smrti koji nikada ranije nije viđen i priče iz njenih pesama, kao i na mitove koji su drugi pričali o njoj, a i ona sama o sebi, film predstavlja privlačan prikaz žene koja se usudila da živi za oblačenje, pevanje, snove i da govori ono što misli.

O rediteljima
Ketrin Gand je osnivač i reditelj kompanije Aubin Pictures. Ona je producent, reditelj, pisac i aktivista, kao i dobitnik Emi nominacija. Njen medijski rad se fokusira na stratešku i održivu socijalnu transformaciju, umetnost i kulturu, HIV i sidu, reproduktivno zdravlje i životnu sredinu. Trenutno radi na tri filma – Dispatches from Cleveland, Chavela, i American Rhapsody. Njeni prošli filmovi poput Born to Fly, What’s On Your Plate?, A Touch of Greatness, Motherland Afghanistan, Making Grace, On Hostile Ground, and Hallelujah! su prikazivani širom sveta po festivalima, pozorištima, muzejima, školama kao i na PBS-u, Discovery i Sundance Channel-u.
Dereša Kjui je nagrađivani reditelj i televizijski producent sa preko 25 godina radnog iskustva. Nakon što je radila u Njujorškoj zajednici nezavisnog filma, odlučila je da pohađa školu filma i postala član studentskog programa na NYU’s Tisch School of the Arts gde je diplomirala u oblasti filma i televizije. Bila je producent, scenarista i režiser kratkometražnog filma Land Where My Fathers Died gde je takođe glumila zajedno sa Isajom Vašingtonom. Bila je izvršni producent nagrađivanog kratkometražnog filma Thugs, The Musical!, terenski producent serije Totally Biased with W.

Festivali i nagrade
Berlinale, 2017
Nagrada publike, Frameline San Francisco International LGBTQ Film Festival, 2017
Počasna nagrada, Frameline San Francisco International LGBTQ Film Festival, 2017
Nagrada publike, L.A. Outfest , 2017
Glavna nagrada žirija, L.A. Outfest , 2017
Sidnej međunarodni filmski festival, 2017
Sheffield Doc/Fest, 2017

Post a comment

Medije

Vi ste ovde: Home Filmske projekcije Projekcija filma "Čavela" - Slobodna zona 2018
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar