Kulturni Centar Vršac

Novi-logo-Baner-KC
Slajd30
Novi-logo-Baner-KC
Slajd30

Četvrte večeri na repertoaru SLOBODNE ZONE igrani film "Prvi sneg"

Objavljeno u: Filmske projekcije
Petak, 10 Juni 2022 19:00

Dodatne informacije

  • Datum: Petak, 10 Juni 2022
  • Vreme: 19:00
  • Mesto: Letnji bioskop Doma vojske

Četvrte večeri SLOBODNE ZONE možete pogledati igrani film "Prvi sneg" finsko-iranskog reditelja Hami Ramezana. Projekcija počinje od 19:00 u Letnjem bioskopu Doma vojske.

 

SINOPSIS

 

Trinaestogodišnjak Ramin Mehdipour i njegova porodica iz Irana žive u izbegličkom centru u Finskoj. Tek što Ramin počne da uživa u školskom raspustu, porodica dobija vesti da im je zahtev za azil odbijen. Podnose žalbu apelacionom sudu i nastavljaju sa svakodnevnim životom uprkos pretećoj opasnosti od deportacije. Ramin tada kreće u novi razred i svaki momenat, svako novo prijateljstvo mu je dragocenije nego ikad pre.

 

O REDITELJU

 

Hami Ramezan je finsko-iranski filmski režiser i scenarista. Završio je smer za filmsku režiju na Fakultetu kreativnih umetnosti u Farnhamu 2007. godine i od tada je realizovao nekoliko kratkometražnih i dokumentarnih filmova.

Ramezan je osvojio nagradu za najbolji kratki narativni film na Tribeka filmskom festivalu 2015. godine za kratkometražni film Slušaj (Kuuntele, 2014, ko-režija/ko-autor sa Rungano Nioni) koji se kvalifikovao i za Oskara. Njegov film je takođe nominovan za Evropske filmske nagrade (2015) i ušao u izbor Nedelje režisera tokom Filmskog festivala u Kanu 2014. godine.

Ramezanov kratkometražni film Ključevi Raja (Paratiisin Avaimet, 2014) zadivio je međunarodni festivalski krug i osvojio je četiri nagrade na Tampere filmskom festivalu, uključujući prestižnu nagradu Risto Jarva.

Preko ograde (Viikko ennen vappua, 2009) je bio svetski hit, prikazivan na više od 40 međunarodnih festivala i osvojio je osam nagrada, uključujući Najbolji kratkometražni film u Torontu, Najbolji igrani film na festivalu Curtocircuito u Santiago de Komposteli i posebno priznanje na Festivalu kratkometražnog filma u Klermont-Ferandu.

 

OPIS

 

Prvi sneg (igr.)
Reditelj: Hamy Ramezan
Zemlja: Finska
Godina: 2020.
Trajanje: 82’
Jezik: persijski, finski, engleski
Uloge: Shahab Hosseini, Aran-Sina Keshvari, Shabnam Ghorbani
Produkcija: Elokuvayhtiö Oy Aamu

Medije

Vi ste ovde: Home Tim Filmske projekcije Četvrte večeri na repertoaru SLOBODNE ZONE igrani film "Prvi sneg"
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar