Kulturni Centar Vršac

Novi-logo-Baner-KC
Slajd30
Novi-logo-Baner-KC
Slajd30

Radionica „Kako da vaspitavate bez kritikovanja“

Sreda, 23 Mart 2022 18:00

Dodatne informacije

  • Datum: Sreda, 23 Mart 2022
  • Vreme: 18:00
  • Mesto: Sala bioskopa KC

U sredu 23. marta, sa početkom u 18h, u sali bioskopa Kulturnog centra održaće se radionica „Kako da vaspitavate bez kritikovanja“ koju će voditi Biljana Grbović.


Koncept radionice:


1. Ima li pozitivne kritike
2. Šta do sada znate o kritikovanju (na ličnost i ponašanje)
3. Ko su ljudi koji mnogo kritikuju
4. Zašto koristite kritiku a ne neki drugi vaspitni postupak
5. Da li ste nešto kritikovanjem postigli
7. Da li roditelj koji kritikuje deluje moćno
8. Šta treba umesto toga
9. Zašto imamo ružan pogled na posledice
10. Šta je dobra posledica
11. Kako detetu poslati poruku „Volim što sam rodila baš tebe!“

 

Biografija autorke i voditeljke radionice


Biljana Grbović rođena je 1977. godine u Novom Sadu.
Kao mlada devojka za izazov je dobila niz zdravstvenih problema, koje zvanična medicina nije mogla da izleči. Takvo stanje trajalo je petnaestak godina i ono je bilo njem pokretač za učenje, razmišljanje, traženje odgovora na sva važna životna pitanja u psihologiji, u duhovnosti, u književnosti…

S druge strane, roditeljstvo je oduvek videla kao oblast u kojoj je prepoznala svoju svrhu i kroz koju najviše može da doprinese zajednici. Svoje formalno obrazovanje stekla je na Pedagoškom fakultetu (master dizajner medija u obrazovanju i profesor razredne nastave).

Nakon petnaestogodišnjeg iskustva rada u školi i trostrukog materinstva ( majka je troje dece koja sada imaju 13, 16 i 19 godina), tj. nakon što je kroz iskustvo dobila potvrdu da je način na koji razmišlja o vaspitanju onaj koji vodi ka srećnom, emocionalno, socijalno inteligentnom i visoko funkcionalnom detetu, osetila je smelost da se javno aktivira na ovom polju.

I kao što ništa nije slučajno, tako ni Biljani nisu bez razloga data baš ova dva interesovanja (roditeljstvo i lični razvoj). Odlučila je da osmisli radionice koje će se baviti upravo ovim spojem.
Osnovala je Udruženje roditelja Matica u Novom Sadu u kom se redovno održavaju predavanja za zainteresovane roditelje i koje ima za cilj da osnaži roditelje kao ličnosti kako bi bili u stanju da deci pruže kako ljubav i prihvatanje, tako i disciplinu i čvrste granice.
Godine 2021. napisala je knjigu ,,Volim što sam rodila baš tebe, baš takvu- takvog“ koja predstavlja praktičan priručnik za roditelje i koja je doživela već treće izdanje.
Ispod svoga imena, Biljana uvek dodaje ,,Radujem se kad pomažem!“

Vi ste ovde: Home
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar