Kulturni Centar Vršac

Novi-logo-Baner-KC
Slajd30
Novi-logo-Baner-KC
Slajd30

Omaž bardu svetskog glumišta Šonu Koneriju/Projekcija filma: „Dr. No“

Objavljeno u: Filmske projekcije
Četvrtak, 17 Decembar 2020 15:00

Dodatne informacije

  • Datum: Četvrtak, 17 Decembar 2020
  • Vreme: 15:00
  • Mesto: Sala bioskopa KC

Kulturni centar Vršac, u četvrtak 17. decembra , priređuje omaž bardu svetskog glumišta Šonu Koneriju.

Projekcija filma „Dr No“ počinje u 15h, u sali bioskopa, a ulaz je slobodan.

 

Biografija:

Ser Šon Koneri rođen je 25. avgusta 1930. godine u siromašnoj četvrti u Edinburgu. Debitovao je u pozorištu u Londonu 1951, a tri godine kasnije i na televiziji. Prvu značajniju ulogu na filmu je ostvario 1958. u filmu „Another Time, Another Place“ sa Lanom Tarner.
Škotski glumac bio je najpoznatiji po ulozi Džejmsa Bonda, kojeg je igrao na filmu sedam puta. Prvi film iz serijala o britanskom tajnom agentu bio je „Dr. No“ (1962), a zatim su usledili „Iz Rusije s ljubavlju“ (1963), „Goldfinger“ (1964), „Operacija Grom“ (1965), „Samo dvaput se živi“ (1967) i „Dijamanti su večni“ (1971). Ponovo je igrao Džejmsa Bonda u filmu „Nikad ne reci nikad“ (1981). U istraživanju koje je sprovela britanska agencija One Poll proglašen je za najomiljenijeg glumca u ulozi filmskog tajnog agenta 007.
Koneri je dobitnik Oskara (uloga irskog policajca Malonea u filmu „Nedodirljivi“ (1987) donela mu je Oskara i Zlatni globus), dve nagrade Bafta i tri Zlatna globusa.
Poslednja uloga na velikom ekranu mu je bila u filmu „Liga izuzetnih džentlmena“ iz 2003. godine. Britanska kraljica proglasila ga je vitezom 2000. godine, a priznanje za životno delo dodeljeno mu je 2006. godine. Sa filma se povukao u aprilu 2011. godine. Preminuo je 31. oktobra 2020. godine.

 

 

 

Sinopsis:

U prvom filmu o najpoznatijem tajnom agentu u službi Njenog veličanstva, Džejms Bond je u poteri za zlikovcem poznatim pod imenom Dr No.
Agent 007 poslat je na Jamajku da bi istražio ubistvo kolege. Istraga ga ubrzo dovodi do informacija koje povezuju smrt agenta sa nedavnim neuspesima američkog svemirskog programa i bazom misterioznog Dr No-a koja se nalazi na Karibima. Bond odlazi na Karibe i sreće se sa svojim prvim pravim neprijateljem, ali upoznaće i famoznu plavušu, fatalnu Hani Rajder...
Uloge: Šon Koneri, Ursula Andres, Džozef Vajzmen, Džek Lord, Bernard Li, Entoni Doson, Zina Maršal, Džon Kicmiler, Junis Gejson...
Režija: Terens Jang

 

 

Medije

Vi ste ovde: Home Filmske projekcije Omaž bardu svetskog glumišta Šonu Koneriju/Projekcija filma: „Dr. No“
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar