Kulturni Centar Vršac

Novi-logo-Baner-KC
Slajd30
Novi-logo-Baner-KC
Slajd30

Koncert dečijeg hora „Raspevano srce“

Objavljeno u: Koncerti
Sreda, 31 Avgust 2022 20:00

Dodatne informacije

  • Datum: Sreda, 31 Avgust 2022
  • Vreme: 20:00
  • Mesto: Bašta Doma vojske

Povodom zatvaranja manifestacije Vršačko kulturno leto 2022, u sredu 31. avgusta od 20h, u bašti Doma vojske biće održan koncert dečijeg hora „Raspevano srce“.

 

Dečji hor „Raspevano srce“postoji od oktobra 2016. godine. Osnivač i rukovodilac hora je profesor Sonja Matanov-Jerković. Hor radi pod okriljem Udruženja muzičara „Saks“. Članovi hora su deca predškolskog i školskog uzrasta. Cilj rada je promovisanje dečije muzike i dečijeg pevanja, ali se neguje i saradnja i druženje među članovima, timski duh, vršnjačka edukacija, pravilno vrednovanje muzike, jačanje samopouzdanja, a pre svega se na stručan način razvijaju dečje vokalne sposobnosti.
Hor „Raspevano srce“ prvobitno je nastao kao hor koji je pratio soliste na Dečijem festivalu „Pevajmo srcem“, ali je ubrzo počeo da živi i mimo potreba samog festivala. Nakon prvog nastupa na festivalu „Pevajmo srcem 2017” usledili su brojni nastupi. Za sobom imaju veliki broj audio i video zapisa dečijih zabavnih pesama, kao i pesama pisanih upravo za ovaj hor.

 

Sonja Matanov-Jerković rođena je u Vršcu, gde i danas živi i radi. Srednju muzičku školu završila je u Pančevu, a diplomirala na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, na odseku za muzičku umetnost. Radi u Muzičkoj školi „Josif Marinković“ gde predaje teoretske predmete. Umetnički je direktor festivala „Pevajmo srcem“.

Vi ste ovde: Home Koncerti Koncert dečijeg hora „Raspevano srce“
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar