Kulturni Centar Vršac

Novi-logo-Baner-KC
Slajd30
Novi-logo-Baner-KC
Slajd30

Francuski filmski karavan/Doba sazrevanja

Objavljeno u: Filmske projekcije
Ponedeljak, 12 Septembar 2022 19:00

Dodatne informacije

  • Datum: Ponedeljak, 12 Septembar 2022
  • Vreme: 19:00
  • Mesto: Bašta Doma vojske

U saradnji Kulturnog centra Vršac i Francuskog instituta u Srbiji, vršačkoj publici će, u periodu od 12. do 15. septembra, biti predstavljeni filmovi Francuskog filmskog karavana iz ciklusa „Doba sazrevanja“.

Sve projekcije počinju u 19h, a ulaz je slobodan. U slučaju kiše i lošeg vremena projekcije će se emitovati u galeriji istog prostora.

 

Raspored projekcija po danima:

 

Ponedeljak, 12.9. Un vrai bonhomme / Pravi momak

Pravi momak, stidljivi i osetljivi tinejdžer Tom se sprema za polazak u novu školu. Njegov stariji brat Leo mu poput pravog savetnika pomaže da se uklopi. Nakon insistiranja da od Toma napravi pravog dasu, Leo svojom sveprisutnošću postaje teret. Tom će morati da se oslobodi Leovog pritiska
kako bi pronašao svoj put…

https://www.youtube.com/watch?v=xk8DkRrGp3g

 

Utorak, 13.9 La vie scolaire / Školski život

Godina dana škole, života… i snalaženja! Nova i mlada pedagoškinja Samija iz rodnog Ardeša prelazi u jednu školu na lošem glasu u Sen Deniju. Samija se suočava sa nedisciplinom i društvenom stvarnošću tog pariskog kraja, ali i dobrim raspoloženjem koje vlada među učenicima i kolegama. Među njima su Musa, Veliki iz kraja i Dilan. Samija se prilagođava i ubrzo počinje da uživa u umirivanju najnestašnijih učenika. Zbog svog komplikovanog privatnog života zbližava se sa Janisom, živahnim i jako pametnim tinejdžerom čiji je potencijal prepoznala. Iako se čini da Janis odustaje od svojih ambicija skrivajući se iza svoje drskosti, Samija će uložiti sav svoj trud da spreči njegov neuspeh i pokuša da ga natera da se projektuje u bolju budućnost.

https://www.youtube.com/watch?v=n05KRM4Qbq0

 

Sreda, 14.9. La belle saison / Naše leto

Delfin je devojka sa sela, ima 23 godine i odlazi u Pariz kako bi se osamostalila. Želi da upravlja sopstvenom imovinom, što nije lak zadatak za žene. Karol je Parižanka i ima 35 godina. U vezi je sa Manuelom i aktivna je feministkinja. Kada se Delfin i Karol upoznaju, ljubav koja se rađa između njih
im menja živote. Nakon izvesnog vremena, Delfin je prinuđena da se vrati na selo. Karol polazi sa njom i njih dve se zajedno suočavaju sa realnošću.

https://www.youtube.com/watch?v=lZ2Z6mmZSiM

 

Četvrtak, 15.9. Les météorites / Meteoriti

Nina ima 16 godina i mašta o avanturi. U iščekivanju uzbuđenja, provodi leto u mestu između svog sela na jugu Francuske i zabavnog parka u kom radi. Neposredno pre susreta sa Moradom, Nina uočava plameni meteorit na nebu koji pada na planinu. Sve liči na nagoveštaj novog života.

https://www.youtube.com/watch?v=WfGk7QPBB-g

 

Vi ste ovde: Home Filmske projekcije Francuski filmski karavan/Doba sazrevanja
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar